torstai 25. joulukuuta 2014

Hyvää Joulua!

 
Joulu on rauhoittumisen aikaa. Muutama päivä kotoilua ilman töitä ja tenttikirjoja on tehnyt hyvää. Hyvä ruoka ja pitkät unet; pulkkamäki, elokuvahetket ja lapsen kanssa tehdyt legorakennelmat sekä ne Elämän Tärkeimmät Ihmiset tekevät joulun unohtamatta sitä että elämä on parasta itse tehtynä kuten Marttojenkin motto kuuluu. Yläpuolella on kuva tämän joulun itse tehdystä kokeilusta, maitopurkkeihin jäädytetystä vedestä tehdystä jäälyhdystä. Hieno siitä tuli, mutta projekti oli niin työläs ettei näitä löydy pihasta kuin tämä yksi kappale.

Tänä vuonna olen erityisen kiitollinen kaikista näistä ihmisistä ympärilläni, katsoin nimittäin Maikkarin tsunami-dokumentin Surun aalto. Väistin myös kuolonkolaripaikan Laukaassa reilu viikko sitten sattumien summana. Tuon sattuman sai aikaan tarjottu salaattipäivällinen sukulaisen luona. Ilman sitä olisin hyvin todennäköisesti ollut hyvin lähellä tapahtumapaikkaa kolarin aikaan. Täytyy jälleen todeta, että ihmisen elämän käänteet voivat olla kiinni pienistä valinnoista.

 
Elokuvahetket ovat tuoneet mukanaan hetken tehdä loppuun keskeneräisiä töitä. Tämä joulukori on tehty kuusenalusmattoa varten hankitun kuteen jämistä ja valmistui viimein näin joulupäivänä. Kudetta kului 568 g. Kuusenalusmatto palvelee jo toista joulua ja on edelleen hyvä leikkipaikka perheemme kahdelle kissalle, Mökölle ja Lakulle. Onneksi kuusen jalka on rautaa ja pitää ainakin osan matosta paikallaan.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti