maanantai 18. marraskuuta 2013

Tuunattu tarjotin

Ensimmäinen mosaiikkikokeiluni osoittautui pitkäksi prosessiksi. Varastossa oli odottamassa vanha tunkkaisen värinen tarjotin, joka oli kuitenkin kokonsa puolesta hyvä etenkin kesällä kun terassin grilli on kovassa käytössä. Tämä prosessi alkoi joskus alkusyksystä, yön pimeinä tunteina kuten kuvistakin näkee...Helsingin reissulla heinäkuussa ostin erilaisia mosaiikkeja ja tarvittavia työvälineitä. Biltemasta löytyi paluumatkalla lisää mosaiikkikaakelilaattojen muodossa.Perhosen muoto syntyi ensin taitetulle paperille, josta jäljensin sen tussilla tarjottimen pintaan.
Sitten parin tunnin leikkaus-liimaus-sessio ja kuivumaan. Kuivumisaikaa tarjottimelle tulikin pari kuukautta, kunnes availin valkoista maalipurkkia sisustusprojektini takia. Sain viimein maalattua tarjottimen puuosat ja pääsin saumaamaan tarjotinta Biltemasta ostamallani vaaleanharmaalla kaakelin saumausaineella.

 
Saumausainetta voi käsitellä ihan pakkauksen ohjeen mukaan. Käytin levityksessä apuna kumihanskoja ja kumilastaa, pyyhin jälkeenpäin saumoja sienen puuttuessa märällä vanhalla pyyhkeellä joka toimi hyvin.
 
 
Lopputulokseen olen hyvin tyytyväinen. Vain yksi ainoa laatta tarjottimen oikeassa reunassa meni vinoon enkä saanut sitä enää oikaistua saumauksen kuivuttua. 
 
Kädentaitomessuilta Tampereelta toin tullessani lisää mosaiikkia, seuraavaksi on kukkaruukkujen vuoro!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti