sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Sisustuspuuhia

En ole koskaan ollut mikään himosisustaja. Kodin sisustus hankittiin noin 13 vuotta sitten kun perheeseen odotettiin kaksosia ja moni asia mietittiin pikkulapsiaikaa silmällä pitäen. Nyt, kolmen lapsen ja kissojen kanssa elettyjen vuosien jälkeen, kulumisen jäljet alkavat kodin pinnoilla jo näkyä eikä värimaailmakaan ole enää tätä päivää.

Nyt kun minulla on aikaa - ainakin enemmän kuin tähän asti - päätin laittaa muutaman jo jonkun aikaa häirinneen asian kuntoon. Aloitin olohuoneesta, jonka väritys oli pääasiassa siniharmaata kangasta ja antiikkipetsattua puuta kuten vasemman puolesta kuvasta näkyy.

Ostin valkoista maalia ja tilasin Kankaita.com -nettikaupasta huonekalukangasta. Onneksi vanha navetta saatiin viimein verstaskäyttöön, kolmen vanhan kaapin hiominen onnistui lämpimässä ja valoisassa paljon helpommin kuin ulkona.

Kaksi viikkoa siihen meni. Ainakin. Kaapit vaativat hiomisen jälkeen 3-4 maalikerrosta Futura-kalustemaalia ja sen alle saman merkkistä pohjamaalia. Vetimet tilasin Gigantin nettikaupasta. Lopputulos miellyttää silmää.

Maalaushommia olen tehnyt ennenkin, mutta verhoilijana olen lähes ensikertalainen. Muutama vinkki artesaani-siskolta ja hommiin. Isännälle varovasti ehdottelin jalkarahien askartelua, koska sellaisia olin jalkojen alle kaivannut. Isäntä ja toinen pojista sitten yhdessä askartelivat rungon kierrätysmateriaaleista. Mukaan pääsi mm. aikaisemman saunaremontin laudanjämiä. Tällaisen laatikon sain käsiteltäväksi.

 
Pientä puhdistusta ja lisää kierrätysmateriaaleja...
 
 
 
Kissa kävi raapimassa rikki lasten jatkettavan sängyn patjan ja olen sitä kaapeissa jemmannut tuleviin projekteihin muutaman vuoden koska ei tuota viitsinyt kirpputorillekaan viedä. Petauspatjassa oli kestotahra, joka oli jäänyt kaappiin samasta syystä. Näistä askartelin pehmusteet jalkarahille ja liimasin ne kiinni. Sitten vielä samaa verhoilukangasta päälle ja avot! Isännän idea oli tehdä rahista (lankojen!) säilytyslaatikko. Ensimmäinen rahi alemmassa kuvassa oli aika suuri mutta erinomaisen kokoinen istumiseen, toinen rahi alla olevassa kuvassa sopii paremmin jalkojen alle. Ja näihin mahtuu paljon lankoja!
 


 
Sisustuspuuhat jatkuvat. Materiaaleina on ainakin heinäseipäitä ja yksi vanha ikkunanpoka johon on asennettu peilit, kuten alla olevassa kuvassa.
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti