lauantai 29. joulukuuta 2012

Hyydytetty kinuski-puolukkakakku


Joululoman alkaessa tein työkavereille tuttua kinuski-puolukkakakkua. Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani ja tätä nautittiin myös meidän jouluaterialla jälkiruokana yli 10 läheisen kanssa.

Tähän kakkuun sopii hyvin suklaainen reunakin, ohjeita sen tekemiseen löytyy useasta blogista joten en ala niitä tässä toistamaan. Parasta koristelusuklaata on muuten Pandan tumma suklaa.

Ohjeen olen kehitellyt itse, tässä hieman paranneltu versio.


Pohja:

1 pkt kaurakeksejä murskattuna
50 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä vatkattuna
1 prk Mascarpone-juustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk kinuskikastiketta
6 liivatetta
tilkka vettä

Kiille:

3 dl puolukkamehua
3 liivatetta
2 dl (jäisiä) puolukoita

Murskaa keksit ja sekoita murskaan sulatettu voi. Painele seos irtovuoan pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään täytteen tekemisen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Vaahdota Vispi toisessa astiassa, sekoita joukkoon Mascarpone ja kinuskikastike. Yhdistä vaahdot. Kuumenna vesitilkka ja liota siihen liivatteet. Lisää vaahtoon ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi.

Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille. Liota liivatteen ensin kylmässä vedessä ohjeen mukaan. Kuumenna tilkka puolukkamehua ja liota liivatteet siihen. Yhdistä kylmä mehu kuumaan liivatemehuun koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken ja laita hyytyneen kakun päälle. Suosittelen kaatamaan liivatemehun ison lusikan kautta kakun päälle (harmittaa kun en hoksannut napata tästä kuvaa...).

Ripottele lopuksi mehun sekaan puolukat ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti