maanantai 7. tammikuuta 2013

Eväsleipäset

Lomailin joulun aikaan ruhtinaalliset kaksi viikkoa ja koska löhöileminen ei pidemmän päälle sovi minulle, kävin kirjastossa (ja remontoin, siivosin, opiskelin...). Opiskelija saa lukea kaikenlaista sivistävää sivutolkulla, joten lainaan lähti kasa käsityölehtiä ja pari leipäkirjaa. Leivän juurilla-nimisestä kirjasta löysin ohjeen täytettyihin sämpylöihin. Tein siitä oman sovelluksen käyttämällä ihan tavallista sämpylätaikinaa (johon heittelen kaikkea "jauhokamaa" mitä kaapista löytyy, erilaisten jauhojen lisäksi leseitä, siemeniä, soijarouhetta, venhänalkioita, juuresraasteita jne.).

Kaulitsin kaksi pientä sämpylää litteiksi ja lisäsin toisen päälle kinkkusiivun ja juustoraastetta. Lisäksi näihin testiversioihin lisäsin mm. pitsamaustetta, makeaa paprikaa ja aurajuustoa, niitä kun sattui kaapista löytymään.


 
Sitten toinen kaulittu taikinapallo "kanneksi" toisen päälle, reunat pysyvät kiinni kun ne painelee yhteen.
 
 
Tässä leipäset paistettuina. Kauniimman pinnan olisi varmasti saanut jos olisi voidellut pinnan ja ripotellut siihen esim. sesaminsiemeniä.
 
 
Ovat muuten tosi käteviä eväsleipiä lasten kanssa esimerkiksi automatkalla tai hiihtolenkin jälkeisellä uintireissulla. Toimii myös eväänä työpaikalla salaattiannoksen kaverina, ei leviä täytteet ja maistuu kylmänäkin. Ravintoarvotkin vastaavat tavallista sämpylää täytteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti