lauantai 29. joulukuuta 2012

Paperinarupallovalot
Kävin joulun alla Jyväskylässä Toivolan Joulupihassa, josta löytyi Butik Malfatto. Sieltä löytyi idea jouluvaloista paperinarupalloihin. Ostin Malfattosta lilaa paperinarua ja etsin netistä ohjeista pallojen tekoon.

Paperinarusta voisi tehdä vaikka mitä. Kaitaliinan tein jo joulun alla ja valoryijyn joku vuosi sitten. Mitähän seuraavaksi?
Vaihe 1. Puhalla riittävä määrä vesi-ilmapalloja samankokoiseksi.
Vaihe 2. Sekoita laakeaan astiaan (minä käytin muovista 1 litran jäätelöpurkkia) puolet tavallista liimaa ja puolet vettä. Itse käytin Tiimarista ostettua liimaa. Keri paperinaru pieniksi keriksi ja kastele kerät liima-vesi-seokseen. Pyörittele märkä paperinaru ilmapallon ympärille tasaisesti. Ujuttele langan "loppupää" edellisten kerroksien alle. Minä laskin "kierroksia" pieniä keriä keriessäni, niitä tuli yhteen palloon n. 27. Näin kaikista palloista tulee saman kokoisia.
Jätä pallot kuivumaan esim. muovikelmun päälle.

Vaihe 3. Kun liima on täysin kuivunut, puhkaise pallo ja vedä se varovasti pois paperinarupallon sisältä.

Vaihe 4. Pujota led-valot paperinarupallojen sisälle. Tähän lasiastiaan mahtui vain parikymmentä palloa, joten pujotin lähes jokaiseen palloon kaksi lamppua. Löysin lilan 35 lampun valosarjan kaupasta,  mutta valot voivat toki olla ihan kirkkaatkin.

1 kommentti:

  1. Oi kun tuli upeat pallot! Minä yritin pari vuotta sitten tehdä samanmoista, mutta isommilla palloilla ja jollain akryylilangalla. Voin sanoa, että ei onnistunut ei... Kun puhkaisin pallot, niin lysähti naruvirityksetkin. Mutta paperinarusta tuliskin varmaan vahvemmat.

    Ihanalta näyttää tuore blogisi!

    Hyvää tätä vuotta toivottelee
    Maikki naapurista :)

    VastaaPoista