sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Heijastavat säärystimet


Maalla asumisessa on sellainen huono puoli, että lenkkipolut ovat usein hyvin pimeitä ja liukkaita näin talvella. Investoin alkutalvesta pitkään haaveilemani nastalenkkarit joiden toivoin helpottavan lenkkeilyä. Lenkkarit todella toimivat jopa peilijäällä! Koska halusin juoksukelpoiset lenkkarit, ovat niiden varret yhtä matalat kuin tavallisissa juoksulenkkareissa. Nilkkojen suojaksi eivät housut riitä lenkkeilyn mukavuus loppuu nopeasti märkiin ja kylmiin sukanvarsiin.

Tämän ongelman ratkaisu ovat säärystimet.Vanhat Novitan Isoveli-langasta neulotut säärystimet olivat aivan liian kuumat, joten tällä nämä säärystimet päätin tehdä ohuemmasta Viking Vilmasta, kun sitä vielä oikein sopivassa sävyssä löytyi lankalaatikosta. Koska heijastimia ei täällä pilkkopimeässä ole koskaan liikaa, pistäydyin eräällä pääkaupunkiin suuntautuneella työreissulla ostamassa askartelukaupasta millimetrin paksuista heijastinlankaa Vilman kaveriksi. Hiukan epäilin sen heijastustehoa mutta hyvin näyttää toimivan! Alla pari kuvaa normaalissa sisävalaistuksessa havainnollistamassa sitä, miten vähän lanka sisätiloissa heijastaa.
 


Heijastinsäärystimet

Lanka: Viking Vilma ja 1 mm heijastinlanka
Kulutus: 70 g
Puikko: 3,5 mm pyöröpuikko
Malli: Resorit 2o 2n, varsi 8 krs oikeaa ja 6 krs nurjaa vuorotellen. Nurjalla neuleeseen otetaan mukaan heijastinlanka.

1 kommentti:

  1. Tällaiset varmaan saisin aikaan vaikka en ole mikään käsityöihminen. Kuinka paljon tässä on silmukoita? Pakko kysyä kun en muista milloin olen viimeks yhtään mitään kutonut....osaanko edes.

    VastaaPoista