maanantai 17. helmikuuta 2014

Liian pitkäksi venynyt projekti

Tämä tunika on loistoesimerkki siitä, miksi viittä vaille valmiita neuletöitä ei pitäisi jättää lankalaatikkoon lojumaan. Projekti - tai pikemminkin projektin lopputuloksen kantajan käsivarret - ehti venähtää liian pitkäksi sopivia nappeja metsästäessä, kuten kuvasta näkyy. Taisipa unohtua nappien etsiminenkin välillä...

Tätä vuoden verran työn alla ollutta tunikaa ei tarvitse varmaankaan monesti käyttää ennen kuin se jää hihoistaan lyhyeksi. Pohdin jopa jonkinlaisen jatkokappaleen tekemistä hihaan, sen verran harmittaa.

Tarkoitukseni oli käyttää jämälankoja pois, mutta lopulta anopin lahjoituksena ja ihan itsekin ostaen talon lankavarastot eivät juurikaan vajuneet tämän projektin myötä.
 
Lanka: Novita Nalle ja Wool
Kulutus: 290 g
Puikot: 3,0 mm pyöröt
Malli: sovellettu useasta eri ohjeesta

2 kommenttia:

  1. Onpa pirteä ja kaunis tunika! Entäpä jos vaan purkaisit hihojen resorit, poimisit silmukat ja neuloisit hihoihin muutaman sentin lisää pituutta?

    VastaaPoista
  2. Juu, samaa meinasin ehdottaa! Helpoiten pääsee, kun leikkaat resorin kokonaan poikki tai vain napsaset langan poikki resorin "tyvestä" ja purat oikeaan kohtaan, ja sitten uutta resoria tekemään. Pitkäkään resori ei ole paha, jos hihassa muuten on tilaa.
    -KrisiKisi

    VastaaPoista