perjantai 6. joulukuuta 2013

Hyydytetty vadelma-suklaakakku


Kun kerrankin tulee se hetki, että voi tehdä ihan millaisen kakun vaan, se ei ole todellakaan helppo juttu. Tulee nimittäin vaikeus valita! Aika moni antoi äänensä suklaalle eikä se huono idea ollutkaan, tunnustan sen ikuiseksi paheekseni. Suklaata siis, mutta mitä muuta. Kaksi vaihtoehtoa nousi ylitse muiden: vadelma tai pähkinät, molemmat myös lempimakujani. Koska viime kesän vadelmasatoa päätyi meidänkin pakastimeen, päädyin tällä kertaa siihen.

Pidän enemmän hyydytetyistä kakuista kuin täytekakuista, joten aloin säveltämään sellaista vadelmista ja suklaasta. Kakun pohjaksi mietin Domino-keksejä, mutta päädyin kuitenkin paistamaan pohjan, jonka ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta. Täyte muodostuu kahdesta hyydytetystä kerroksesta, joiden pohjana on vispivaahto ja Mascarpone-juusto. Alemmassa kerroksessa on lisäksi vadelmia ja ylemmässä tummaa suklaata. Kiille on tehty mehusta ja pakastevadelmista, koristeruusu sokerimassaa ja pursotukset pikeeriä.

1 kommentti:

  1. Näyttää ja kuulostaa -varmasti maistuukin- herkulliselta!

    VastaaPoista