sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kakkukokeiluja


Täytekakkuharjoittelu on vaikea laji. Ei tekniikan takia vaan siksi, että itse ei voi ihan kaikkia kokeilueriä syödä eikä niitä viitsi aina vieraillekaan syöttää. Sainpas hyvän tilaisuuden testata paria juttua kakkuihin liittyen, kun sisko täytti vuosia. Lähipiirille voi tarjoilla kokeilueriäkin!

Testauksessa olivat tällä kertaa uusi pinkki elintarvikeväri, erilainen värjäystekniikka ja ikuisesti harjoitusta vaativa kinuskikuorrutus. Kokeilujen lopputuloksia:

  • Kinuskikuorrutuksen tekeminen ei sitten onnistunut taaskaan ihan nappiin, keittelin sitä varmaan liian pitkään koska lopputulos oli aika kova ja epätasainen. Note to self: päättele sopiva keittoaika kattilan sisällön, ei kellon, perusteella. Ohjeita kinuskikuorrutukseen löytyy mm. Kinuskikissalta.
  • Uusi pinkki elintarvikeväri (kakun reunapursotuksissa) ei ole ihan niin pinkki kuin toivoin. Aika punainen, eikö?
  • Pursotuksen värjääminen niin, että elintarvikeväriä "pyyhkäistään" pursotinpussin sisälle ennen kermavaahdon laittamista saa aikaan kivan lopputuloksen vähällä vaikvalla. Tätä pitänee hyödyntää jatkossakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti