tiistai 5. tammikuuta 2016

Kalenterisukat


Nyt ne on viimein valmiit, nimittäin jämälankajoulukalenterivillasukat. Juuri sopivasti loppiaiseksi. Olen jo monena vuonna seurannut kalenterisukkien valmistumista blogeista ja sosiaalisesta mediasta, idea ja ohjeet löytyvät Missä neuloimme kerran -blogista ja iden kuvaus tarkemmin täältä, mutta ikinä ei ole ollut aikaa tehdä itse sukkia. Tänä vuonna päätin etsiä projektille aikaa jostain kun opinnoistakin on parin viikon joululoma. Kirjoneule olikin aika paljon työläämpi vaihtoehto kuin vaihtuvat tasaraidat, joten projekti venähti. 

Sukista tuli hiukan liian tiukat omaan jalkaan, koska kokemusta kirjoneulesukkien neulomisesta ei vielä kovin paljon ole. Silmukoita olisi pitänyt lisätä enemmän. Se ei kuitenkaan haittaa, koska neiti 9 vuotta omistaa samankokoiset, mutta hiukan kapeammat jalat kuin minulla. Hän sai syksyllä tilaamani, villasukkien kanssa oikein sopivat läpinäkyvät kumpparitkin joten sinnehän nämä alle sopivat hyvin.

Sukkien kuvio- ja värivalinnoista voi päätellä mm. sen, että haaveilen matkustavani New Yorkiin ja että lapsuuteni satuhahmo on Uppo-Nalle (joka näyttää tyttären mielestä enemmän ketulta :D).

Lankaa sukkiin meni 120 g. Tummanharmaa pohjaväri on Novitan Nallea, raitavärit sekalaisia ohuiden sukkalankojen jämiä.


2 kommenttia: