maanantai 26. lokakuuta 2015

Bling-Blingiä!
Elokuussa matkattiin naisporukalla Kunnonlaivalle ja neule oli matkassa tietysti mukana. Laivalla oli tietysti muutakin tekemistä kuin neuloa, mutta täältä maakunnasta Helsinkiin matkaa on sen verran, että monenlaista viihdykettä kaipaa aikuinenkin.
Mukaan ottamani neuletyö tuli valmiiksi jo menomatkalla ja minua kovasti harmitti etten hoksannut ottaa mukaan edes lankaa sen verran että voisin jatkaa neulomista jonkun pikaisen inspiraation turvin. Pysähdyttiin matkan varrella huoltoasemalla ja mitä sieltä löytyikään: Riikka-Piikka! Olipas kiva paikka, suosittelen pistäytymään jos ajelet Varkaudesta kohti etelää tai toisinpäin (tämä ei ollut maksettu mainos...).

Riikka-Piikassa meinasi tulla valinnan vaikeus, kun tarkoitus ei suinkaan ollut kuljettaa lankasäkkiä laivalle mukaan. Lopulta valitsin käsinvärjätyn suomalaisen Villapuro-langan siksi, että se oli sopivan vahvaa mukana olleelle pyöröpuikolle ja siksi että langan väri ja pehmeys (75 % merinovillaa) miellyttivät kovasti. Langassa sattui vielä olemaan juuri sopivasti bling-blingiä ohuen hopeisen langan muodossa. Sopivasti siksi, että lanka on kuitenkin hyvin pehmeää eikä hopeinen (keinokuitu-?)lanka tunnu kädessä tai jalassa mitenkään. Kaikki kerät ovat lisäksi uniikkikappaleita.

Bling-Bling-sukat

Lanka: Villapuro Hilda's Bling-Bling
Kulutus: 60 g
Puikko: 3,5 mm pyöröpuikko (80 cm)
Malli: oma sukkamalli/varpaista varteen


Kokeilin tehdä sukkaan ensin palmikkokuviota, mutta totesin ettei se näy kunnolla tässä langassa. Päädyin tekemään lopulta ihan tavalliset sukat sileällä neuleella. Näistä tulikin sitten reissun jatkoksi kiva luentoneule - sileän neulomiseen kun ei suurtakaan keskittymistä tarvita.
Sukat valmistuivatkin kesken luennon ja olin jälleen saman ongelman edessä: mitä seuraavaksi puikoille kun luentoakin riittäisi. Päätin tekaista samasta langasta lapaset vaikka hiukan epäilin langan riittävyyttä. Riittihän se: lankaa jäi lopulta noin 20 cm molempiin lapasiin eli eipä olisi voinut osua langan määrä paremmin kohdalleen!

Bling-Bling-lapaset

Lanka: Villapuro Hilda's Bling-Bling
Kulutus: 42 g
Puikko: 3,5 mm pyöröpuikko (80 cm)
Malli: oma lapasmalli

Jännä juttu muuten, että lankaa meni sukkiin ja lapasiin yhteensä 102 grammaa. Vyötteen mukaan kerässä on 100 grammaa ja oman kokemukseni mukaan kerän todellinen paino on usein hiukan alle ilmoitetun...


Olipas hankalaa saada valokuva, jossa langan bling-bling näkyy kunnolla!

4 kommenttia:

 1. Sehän on ihan täydellistä lankaa: merinovillaa ja blingblingiä samassa paketissa! Kauniit sukat ja lapaset! :-)

  VastaaPoista
 2. Sehän on ihan täydellistä lankaa: merinovillaa ja blingblingiä samassa paketissa! Kauniit sukat ja lapaset! :-)

  VastaaPoista
 3. Hei! Laitoin facebooksivullemme linkin sinun blogiisi. Haluaisin huomioida sinua jotenkin kauniista Hilda bloggauksesta. Miten saisin sinuun yhteyttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikkapa sähköpostilla sininmeilit2020(miukumauku)gmail.com :)

   Poista