lauantai 5. heinäkuuta 2014

LontooTämä ei ole matkablogi, koska minun vähäisistä reissuistani ei blogia kannattaisi pitää. Tässä kuitenkin muutama kuva ja kokemus pitkään haaveillusta Lontoon matkasta, joka toteutui 15-vuotishääpäivämme kunniaksi. Oli muuten ensimmäinen matka ilman lapsia ulkomaille häämatkamme jälkeen.

Majoituimme Comfort Inn Edgware Road -hotellissa, joka valikoitui hinnan, sijainnin ja netistä löytyneiden matkakertomusten perusteella. Hotelli oli edullinen ja se toki näkyi. Mitään hienouksia ei hotellista löytynyt, mutta ei tarvittukaan koska siellä käytiin vain nukkumassa. Pienessä huoneessa oli kaikki tarvittava: sänky ja suihku. Hotelli oli ihan siisti ja hintaan kuului aamiaisen lisäksi netin käyttö (jota en kuitenkaan saanut kännykässä toimimaan enkä jaksanut iltaisin asiaa selvittääkään).Aamiainen hotellilla oli "mannermainen": paahtoleipää ja croisantteja, makeaa jogurttia, muffinsseja, kananmunia ja säilykehedelmiä sokeriliemessä. Jäimme erityisesti kaipaamaan jotain suolaista kuten leikkeleitä leivän päälle, mutta kyllä näillä sai aamunsa käyntiin. Kuvasta puuttuu vielä se paahtoleipä, joka lämpenee paahtimessa.


Olemme ihan tyytyväisiä hotelliin ja voin suositella sitä sellaiselle, joka ei hienouksia kaipaa.

Lontoossa halusimme nähdä muutamia kuuluisia paikkoja: Big Ben, Thames, Tower Bridge, British Museum, Hyde Park, Harrods jne. Minä halusin ehdottomasti päästä Euroopan suurimpaan maailmanpyörän London Eye:n ja punaisen kaksikerroksisen bussin kyytiin. Ja nämähän toteutuivat.

Näkymä London Eyen ylimmältä kohdalta, korkeutta 134 m.
London Eye
Tower Bridge
British Museum
Punaisia busseja Waterloo Bridgellä

Tilasin jo etukäteen kotiin Oyster Cardit, joilla matkustaminen julkisilla oli kätevää. Koska lensimme Norwegianilla Gatwickin lentokentälle, liikuimme kentän ja keskustan välillä menomatkalla EasyBusilla ja paluumatkalla Gatwick Express-junalla. Ensimmäiseen ostin liput netistä etukäteen ja jälkimmäiseen paikan päältä. Gatwickin lentokentällä oli muuten hyvät ostosmahdollisuudet, mm. Harrods ja Victoria's Secret.

Ruuan osalta odotukset eivät olleet korkealla, mutta fish and chips haluttiin testata oikein englantilaisessa pubissa. Pubiksi valikoitui Nicholson's. Annos oli juuri niin rasvainen kuin osasin odottaakin, mutta maistui kyllä. Kuva on otettu hämärässä pubissa kännykkäkameralla koska järkkäriä ei viitsinyt ihan joka paikkaan kantaa, pahoittelen huonoa kuvanlaatua. 


Hyviä ostospaikkoja Lontoossa löytyi Oxford Streetiltä (paljon kalliimpia erikoisliikkeitä ja hyvin edullinen Primark) ja Kensington High Streetiltä (mm. Mark & Spencer).

Matkalla oli mukana myös sukantekele koivusta tehdyllä pyöröpuikolla joten pystyin käyttämään myös lentomatkat neulomiseen. Sukat eivät ole vielä valmiit, koska huomio kiinnittyi lentomatkalla muuhunkin kuin neuleeseen. 

Jossain eteläisen Britannian yllä...

Kokonaisuutena reissu oli oikein onnistunut. Kaikki aikataulut pitivät eikä suurempia kommelluksia sattunut matkan varrella. Ainoa "virhe" sattui kun ostimme adapteria. Kaupasta valikoitui ensimmäisellä reissulla sellainen malli, mitä lontoolainen voisi käyttää matkallaan Eurooppaan, liittimet olivat siis väärinpäin!

Matkavinkkejä Lontooseen matkaaville löytyy esimerkiksi Pienestä matkaoppaasta ja Pallontallaajat-sivustolta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti